El Club Cadí Canoë Kayak (CCCK) és un club esportiu sense ànim de lucre fundat l’any 1964 i té com a objectiu participar en la formació humana integral dels nostres fills i filles a través de la pràctica del piragüisme d’aigües braves -eslàlom-.

El Piragüisme és un ESPORT INDIVIDUAL QUE ES PRACTICA DE FORMA COL·LECTIVA. Els valors de la pràctica col·lectiva són els que cal cuidar per moltes raons, aquest entorn, companys, grup… és el que permet en primer lloc la mateixa pràctica de l’esport i en segon lloc, en el nostre esport, la competició sempre és amb UN MATEIX, mai contra ningú. Cadascú fa la seva pràctica i la seva competició.

Ja de petits cal que els nens, a més d’aprendre a remar, a competir, a reparar, a ajudar… aprenguin també a interpretar i situar els resultats de les competicions que fan. En cada competició el nen/a ha de valorar què ha fet: he fet el què podia? he millorat? puc millorar? On?… No es tracta de veure si són primers o últims, sinó de veure què han fet. Les variables que poden afectar als resultats són moltes (edat, anys de pràctica, desenvolupament físic…). Però a més, aquells que per les seves condicions obtenen grans resultats, perquè hi arriben?, si haguessin estat sols, hi haurien arribat?, la resposta és NO. En aquest esport individual, la millora la porta el treball en equip, en grup. És el fet de disposar d’un grup el que ens fa millors. L’equip és fonamental, és per això que el resultat d’un palista del club ÉS EL RESULTAT DEL TREBALL DE TOT EL CLUB. Així doncs, tot allò que reforci el grup, reforçarà a cadascun dels seus membres.

Per al club, l’èxit ve donat amb la mateixa mesura tant per l’obtenció de la medalla en un mundial com per la superació dels més petits per aprendre a esquimotejar, la superació de la por, la mateixa pràctica esportiva o la continuïtat en el temps. Però, per sobre de tot, el gran èxit del club és la realització personal dels seus membres i quan aquest èxit personal es complementa amb la continuïtat en la relació i lligam amb el club, l’èxit és total.

El club està composat per palistes, entrenadors, pares, mares, simpatitzants i persones de la junta directiva per això l’ideari i la normativa del club és aplicable a tothom per igual, cadascú en les seves funcions. Ser membre del CCCK implica:

Respectar-se a un mateix intentant millorar cada dia com a palista, però també com a persona (estudiant, treballant, esforçant-se) sense fer comparacions amb els altres sinó amb un mateix, cadascú amb les seves capacitats, qualitats i mancances.

Respectar al grup aprenent dels entrenadors, dels companys i de la resta dels membres del club, tenint un nivell de tolerància i adaptació per a tots, anant correctament equipat amb la samarreta o xandall del club a les competicions.

Respectar al Club respectant als seus integrants com palistes, entrenadors, pares, mares, simpatitzants o junta directiva encara que de vegades no s’estigui d’acord amb tot, participar en les activitats que s’organitzen, fent el possible per conservar i mantenir en bon estat el material esportiu, l’equipament i les instal·lacions del club i col·laborar en tot allò que es pugui, amb l’objectiu que el CCCK sigui cada vegada millor gràcies a l’esforç de tothom.

Resumint:

  • L’esport és el mitjà, no l’objectiu. Però a més, si fem la feina ben feta, això farà que tinguem un club gran i a més un gran club amb algú de vosaltres que també aconseguirà resultats. Però aquests seran els resultats d’una bona feina de club, NO l’objectiu.
  • Tothom i totes les parcel·les del club són igual d’importants. Tant el noi o noia que se’n va al mundial com aquell nen que està començant i té por de bolcar, com el nen que reparteix entrepans i el pare que porta els comptes del club… tots són iguals d’importants.
  • La prioritat del club serà la formació integral de la persona.
  • El valor essencial  és la integració i el respecte.